Laserbehandelingen

Clarity II Ontharings-, vaat- en pigmentlaser.

Aan de hand van jullie Huidfoto met de Observ bepalen we je Huidbehoefte en Type Laserbehandeling. 

Hou ook rekening met lichte roodheid of zwelling achteraf. 

Het duurt gemiddeld 4 tot 6 weken voor optimaal resultaat en verschillende behandelingen zijn nodig afhankelijk van huidconditie. 

Nadien af en toe eens een onderhoud. We blijven jammer genoeg verouderen. 

Vroeger werd er ook vaak gewerkt met IPL toestellen bij andere schoonheidsspecialistes of artsen. De laserbehandelingen met de Clarity zijn veel selectiever en leiden tot snellere resultaten en is ook geschikt voor donkere huidtinten. Het verschil tussen en Clarity II en een IPL, een Clarity II is een laser met 2 specifieke golflengtes. Namelijk 755nm en 1064nm, hierdoor is het mogelijk om op verschillende huidtypes en huidaandoeningen te werken. (Permanente ontharingen, vasculair,..) 
Een IPL, staat voor Intens Pulsed Light, geeft een lichtflits waarbij er geen specifieke golflengte is. (meerdere golflengtes) Daardoor is dit ook minder krachtig dan een laser. 

Bij de Clarity II kan men de pulsduratie aanpassen van 0.10ms tot 300ms. Bij de behandeling is er ook een koeling waardoor de behandeling aangenamer zal zijn voor de klanten.  

Vasculaire letsels/Huidverbetering

Een ND: Yag laser wordt gekozen voor de behandeling van een groot aantal vasculaire letsels. Long-pulse Nd:YAG-lasers bieden de perfecte oplossing voor de behandeling van vasculaire laesies.

Couperose 

Couperose is een huidaandoening waarbij bloedvaatjes blijvend verwijd zijn. Dit zorgt voor een rode, onrustige huid. Deze verwijde vaatjes verschijnen voornamelijk op de wangen, neus en kin. De aandoening komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en verschijnt meestal rond de leeftijd van 30 jaar.

 

Hoe ontstaan vaatjes en roodheid?

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige bloedvaten in de huid verslappen en hierdoor verwijden. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het ontstaan van vaatjes op het gezicht, namelijk:

 • Erfelijkheid, het komt namelijk vaak binnen de familie voor
 • Overmatige blootstelling aan de zon
 • Temperatuurschommeling
 • Alcoholgebruik
 • Chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven op het gezicht

 

De Clarity II-laser behandelt heel effectief storende bloedvaatjes en roodheid.De hoge energie van deze laser absobeert het bloed in de vaatjes, waardoor de vaatwanden samentrekken. Bij zowel lichte als donkere huidtypes geeft deze laserbehandeling goede resultaten. Door de geïntegreerde temperatuurcontrole is deze laser 100% veilig.

 

Rosacea

Acne rosacea is een huidaandoening waarbij sprake is van roodheid van het gezicht, met zichtbaar uitgezette bloedvaatjes, puistjes en bultjes. Bij acne rosacea ontstaan terugkerende aanvallen van roodheid en ontstekingen van de huid. Deze huidaandoening verschilt van couperose, bij couperose is geen sprake van ontstekingen van de huid.

 

De Clarity II-laser is een ideale laser om zowel roodheid als ontstekingen van de huid te behandelen. Behandeling met deze laser is zeer doeltreffend bij mensen met acne rosacea. In tegenstelling tot andere lasers kan de Clarity II ontstekingen aanpakken. De extreme korte pulse (1000 keer korter dan 1 ms) en de lage energie breken chronische ontstekingen af, waarna het lichaam ze opruimt. Door de constante temperatuurmeting is deze laser 100% veilig voor de huid. Hij is geschikt voor zowel lichte als donkere huidtypes.

Een afname van de roodheid en ontstekingen van de huid na 1-3 behandelingen.

 

Venous Lake

Een venous lake is een met bloed gevulde holte, ontstaan door verwijding van een klein vaatje. Het zit meestal op de onderlip. Het is een donkerblauw doorschemerend bultje, soms meer donkerpaars of bijna zwart. Het is vaak leeg te drukken, daarna vult het zich weer. Dit lukt niet altijd. Ze kunnen ongeveer 1 cm groot worden. Meestal zitten ze op de onderlip, maar ze kunnen ook op de bovenrand van het oor voorkomen, of op andere plekken in het gezicht.

 

Acne / acne littekens 

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem en bijna iedereen heeft er vroeg of laat wel eens last van. Dit zijn vaak jongeren in de pubertijd, maar kan ook voorkomen bij hormonale schommelingen. Bijvoorbeeld bij zwangere vrouwen, vrouwen in de overgang of door hormoon kuren.

 

Er bestaan verschillende vormen van acne. Je kunt er last van hebben op je gezicht (vulgaris) maar ook elders op je lichaam of in je lichaamsplooien (ectopcia/hidradenitis suppurative). Puistjes en ontstekingen komen het meest voor bij jongeren rond de puberteit, maar er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd. Een heftige vorm van deze huidaandoening is acne conglobata. Dit bestaat uit pijnlijke rode bulten in de huid en dit komt voornamelijk voor bij mannen. De puisten bevinden zich dan vooral op de nek, rug of schouders of borst. Deze vorm laat vaak littekens achter en wordt vaak als cosmetisch storend ervaren.

 

Hoe ontstaat acne?

Puistjes en ontstekingen kunnen meerdere oorzaken hebben: genetisch, hormonaal, stress of het gebruik van verkeerde cosmetische producten.

Bij het ontstaan van acne spelen er altijd meerdere factoren een rol: talg en een dikkere huid. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal. De huid voelt hierdoor vet aan en de poriën raken verstopt. De huid is daarnaast vaak verdikt omdat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Als een porie verstopt raakt en er steeds talg blijft worden geproduceerd, dan knapt de porie van binnen en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking.

 

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken komen veel voor en zijn vooral zichtbaar op delen die veelvuldig in de zon komen zoals decolleté, gezicht en op de handruggen. We zien de meeste pigmentaties bij personen met een lichte huid die veel in de zon hebben gezeten. Maar ook bij personen die hun huid goed hebben beschermd tegen zon zien we de zogenoemde ‘ouderdomsvlekken’. De meeste vlekjes kunnen geen kwaad maar kunnen wel als storend ervaren worden.

 

Pigment vlekken zijn verkleuringen van de huid die op elke plek van het lichaam voor kunnen komen. Pigment is een stof (melanine) die wordt aangemaakt door pigmentcellen in de diepste laag van de opperhuid. Door de zon nemen de werkzame pigmentcellen toe en hierdoor neemt ook de aanmaak van pigment toe. Bijna iedereen maakt pigment aan.

Soms is de pigmentverdeling onregelmatig, dit kan zorgen voor het ontstaan van rode, bruine, gele of zwarte verkleuring in de huid. Pigment beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf, zoals uv-straling. Veel mensen hebben last van pigment vlekken en vinden dit cosmetisch storend, wat erg begrijpelijk is.

 

Behandeling

De laserbehandeling (Nd: YAG) van gepigmenteerde letsels bestaat uit het openen van de pigmentcellen door het effect van de hitte van de laser.

Na de behandeling wordt de vlek donkerder en zelfs zwart, kan er wat roodheid of zwelling ook ontstaan. Er kunnen oppervlakkige korstjes ontstaan die na ongeveer een week spontaan genezen. 

Huidwratjes

Huidwratjes/fibromen zijn goedaardige aanhangsels van de huid die veel voorkomen. Ze nemen toe met de leeftijd, daarom worden ze ook wel ouderdomswratjes genoemd. Ze kunnen verschillen in kleur en vorm en overal op het lichaam voorkomen.

 

Hoewel onschuldig zijn huidwratjes vaak cosmetisch storend. Gelukkig zijn ze eenvoudig te verwijderen, meestal is daar maar één behandeling voor nodig. De Clarity II-laser verwijdert fibromen of ouderdomswratten eenvoudig, doorgaans in één behandeling. Na de behandeling ontstaat een oppervlakkig korstje dat binnen 1-2 weken geneest.

De huidwratjes/fibromen en ouderdomswratjes zijn vrijwel altijd na één behandeling verdwenen.

 

Wratten

Worden veroorzaakt door infectie met humaan papilloma virus (HPV). Wratten zijn besmettelijk, ze worden overgebracht door contact met iemand die wratten heeft. De gewone wrat zit meestal op de vingers of handen, of op de voetzool, en wordt vaak al op jonge leeftijd opgelopen. De wratten op de voetzool worden waarschijnlijk opgelopen via geïnfecteerde huidschilfers en stukjes wrat door op blote voeten rondlopen in gemeenschappelijke ruimtes (kleedkamers, doucheruimten, zwembaden, gymnastieklokalen, spreekkamers). 

Schimmelnagels

Een schimmelnagel, in de volksmond ook wel kalknagel genoemd, is in principe onschuldig. Ze ontstaan doordat schimmels de nagel en/of huid binnendringen. Schimmels komen bij iedereen voor en kunnen zelfs worden overgedragen. De schimmel die schimmelnagels veroorzaakt, behoort tot de zogenaamde dermatophyten. Deze schimmelfamilie komt het meest voor in vochtige ruimtes als zwembaden, douches en sauna’s. Daarom is het verstandig teenslippers te dragen in zulke (openbare) gelegenheden. Hierdoor verklein je de kans op het krijgen van schimmelnagels aanzienlijk.

 

De enige effectieve behandeling tegen schimmelnagels is een kalknagel laserbehandeling. Lakjes en crèmes blijven aan het oppervlak van de nagel zitten en dringen niet door de nagel heen. De energie van de laser wordt omgezet in warmte en dood de schimmel.

 

HOEVEEL LASERBEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG? 

Er zijn minimaal 3 behandelingen nodig om schimmelnagels te verwijderen. Afhankelijk van de ernst van de infectie en het aantal nagels dat is aangedaan kunnen dit er meer zijn. De behandeling kan aanvoelen als meerdere gemene prikjes. Gelukkig duurt de behandeling zelf meestal maar een paar minuten. Na de behandeling is het van belang om schimmelnagel gel te gebruiken.

Laserbehandelingen Volledig gelaat €250

 • Couperose
 • Rosacea
 • Pigmentvlekken
 • Acne
 • Acne + TCA Peel en masker €350
 • Collageen Stimulatie
 • Collageen Stimulatie + TCA Peel en masker €350
 • Littekens
 • Venus Lake (Bloedblaar lip) €250

Laserbehandelingen Plaatselijke problemen €150

 • Schimmelnagels
 • Huidwratjes
 • Kleine pigmentvlekjes
Laserbehandelingen

Annulatie policy: U kan uw afspraak kosteloos verplaatsen of annuleren tot 72u vooraf. Dit kan 24u/24u via de link in de bevestigingsmail van de afspraak of via onze e-mail: info@anniek-lambrecht.be (zondag uitgesloten) Indien u niet tijdig annuleert, zijn wij genoodzaakt 50% van het bedrag van de gemaakte afspraak aan te rekenen ​voor personeels- en werkingskosten, tenzij u een doktersattest kan voorleggen. Andere redenen aanvaarden wij niet. Deze factuur zullen wij mailen en kan u overschrijven. Dank voor het begrip!

Even geduld. We halen je winkelmand op...